Gebeden

Onrecht

Lieve Jezus,

Als ik erbij was geweest die nacht in Getsemane, dan was ik waarschijnlijk woest geworden. Dat Judas U zo kon verraden. Nu was ik er niet bij en ik weet ook dat Judas U moest verraden, zodat Gods plan door kon gaan. Daarom kan ik het wel naast me neer leggen. Maar als ik er die nacht bij was geweest dan had ik dat allemaal niet geweten. Ja later misschien, maar niet die avond. En dan was ik woedend geweest. Dan had ik er waarschijnlijk alles aan gedaan om Uw gevangenneming stop te zetten. Had ik voor U gevochten. Maar mijn moeite zou allemaal vergeefs zijn geweest want God had een ander plan. Als ik juist zou slagen in mijn gevecht tegen het onrecht dan zou dat juist alleen maar slecht voor mij zijn geweest. Maar wat er met U gebeurde leek op dat moment zo onrechtvaardig. En daar kan ik niet tegen.

Als mij onrecht wordt aangedaan of anderen dan word ik boos en kan ik me daar enorm over opwinden. Maar de enige die ik daarmee heb is mezelf. Het kost mij een hoop energie. Verspilde energie omdat ik er toch niets aan kan doen. Toch vraag ik mij af is het juist niet goed om tegen onrecht te vechten? Maar misschien alleen als U onrecht wordt aangedaan? En in alle andere gevallen moet ik misschien gewoon vertrouwen op U. Het overgeven aan U.

Als onrecht en woede mij beheersen is het zo fijn om bij U op schoot te kruipen, alles er uit te gooien om vervolgens gevuld te worden met Uw liefde. Want waar Uw liefde heerst is geen plek voor woede en boosheid. Ik kan alleen maar aan U vragen of U het goed kunt maken. U kent de mensen die ons onrecht aandoen. U ziet hun hart. U ziet hun pijn, hun verdriet. Misschien hun eigen onmacht. Misschien kennen ze U wel niet. Of willen ze U niet kennen. Maar lieve Papa even het feit dat U onze eer waard bent daar gelaten, wij hebben Uw liefde nodig. Zonder Uw liefde zijn wij niet in staat om elkaar lief te hebben.  Zonder Uw liefde heeft ons leven geen zin. Zonder Uw liefde kunnen wij niet eens leven.

Mensen proberen Uw liefde te vervangen voor andere dingen. Macht, geld, spullen. Door de liefde van andere mensen. Maar alleen U bent in staat om ons die onvoorwaardelijke liefde te geven die wij mensen zo nodig hebben. Mensen kunnen ons kwetsen. Macht, geld en spullen kunnen we kwijtraken. Maar Uw liefde zal altijd blijven bestaan. Uw liefde kwets niet en kunnen we nooit kwijtraken.

Om Uw liefde te ontvangen hoeven we niet slim te zijn, of de bijbel uit ons hoofd te kennen. Om Uw liefde te ontvangen hoeven we niet gezond te zijn. Om Uw liefde te ontvangen hoeven we niet rijk te zijn of macht te hebben. Nee, om Uw liefde te ontvangen hoeven we alleen maar te beseffen dat we Uw liefde nodig hebben. Hoeven we alleen maar bij U te komen om Uw liefde te ontvangen. Of we nu oud zijn of jong, arm of rijk, ziek of gezond. U houdt van ons en U wilt ons overladen met Uw liefde. Dat lieve Papa is mijn wens voor alle mensen. Dat ze Uw liefde leren kennen. Dat ze bij U komen om overladen te worden met Uw liefde. Dat ze Uw liefde zullen ervaren. Want Uw liefde is zo geweldig fijn.