Kinderverhalen

Lucas en Anna

Lucas en Anna zijn buurjongen en buurmeisje. Ze wonen naast elkaar. Allebei in een groot huis met een grote tuin er om heen. Tussen de beide tuinen staat een schutting. En in die schutting zit een poortje, zodat Lucas en Anna zo door het poortje naar elkaar toe kunnen.

Anna woont samen met haar papa en mama in het grote huis. Ze heeft blonde haren en blauwe ogen en ze moet altijd een rokje aan van haar moeder. Haar papa en mama werken allebei en daarom is Anna vaak bij Lucas.

Lucas heeft veel broertjes en zusjes. Zijn grote zus heet Sarah en zijn andere zus Hannah. Zijn broer heet Micha en zijn kleine zusje heet Elizabeth. En dan heb je nog hun papa en mama. Samen wonen ze in het grote huis. Lucas heeft oranje krulletjes haar en blauwe ogen. Hij heeft meestal een tuinbroek aan en een petje op. Zijn papa werkt, maar zijn mama is altijd thuis.

Op zondag gaat Lucas altijd naar de kerk. Anna niet. Anna wil graag een keer met Lucas mee naar de kerk, want Lucas verteld altijd zulke mooie dingen over de kerk. Maar op zondag hoeven de papa en mama van Anna niet te werken en gaan ze vaak leuke dingen doen. Tenminste meestal. Soms moet de papa van Anna ook op zondag werken, maar dan is de mama van Anna thuis. Alleen gaat mama dan vaak bellen als papa moet werken.

Soms zou Anna wel willen ruilen met Lucas. Het is altijd zo gezellig bij hem thuis. Gelukkig kan ze vaak bij hem spelen. Lucas vind het juist fijn als ze een keertje bij Anna kunnen spelen. Het is bij Anna thuis altijd lekker rustig en Anna heeft zulk mooi speelgoed.

Het allerliefst spelen Lucas en Anna buiten. Achterin de tuin van Lucas staat een grote kastanjeboom. Daarin heeft de papa van Lucas samen met de grote broer van Lucas, Micha, een boomhut gemaakt. Lucas en Anna zitten vaak in de boomhut en soms mogen ze er picknicken.

Nu weten jullie wie Lucas en Anna zijn en kunnen we samen genieten van hun avonturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *