Kinderverhalen

Anna is jarig

‘Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloria’, zingen papa en mama, terwijl ze de kamer van Anna in lopen. Anna gaat slaperig rechtop zitten. ‘Gefeliciteerd, lieve schat’, zegt mama en geeft haar een dikke zoen. ‘Ja, lieverd’, zegt papa, ‘gefeliciteerd met je zesde verjaardag.’ Ze geven Anna een klein cadeautje. Anna pakt het uit. Er zit een klein doosje in. Voorzichtig maakt ze het doosje open. Er zit een sleuteltje in. Anna kijkt naar het sleuteltje. ‘Het hoort bij een ander cadeau’, zegt papa, ‘dat staat beneden in de kamer.’ ‘Maar eerst kleren aan doen’, zegt mama, ‘zo meteen moet je naar school.’

Anna springt uit bed gooit haar nachtpon op haar bed. Mama helpt haar in haar nieuwe jurk en maakt een vlecht in haar haar. Dan rent Anna naar beneden. Midden in de kamer staat een spiksplinternieuwe fiets. Hij is roze met paars en witte wielen. Hij heeft zijwieltjes en aan het stuur hangen zilveren franjes. Anna staat met open mond te kijken. ‘Wat mooi’, fluistert ze.

Na het ontbijt tilt papa de fiets naar buiten. Lucas komt ook net zijn huis uit. Als hij Anna en de fiets ziet rent hij naar haar toe. ‘Gefeliciteerd met je verjaardag’, zegt hij en hij geeft Anna een kus op haar wang. ‘Heb je die fiets gekregen?’, vraagt hij. Anna knikt. ‘Wat een mooie’, zegt Lucas. Anna mag met haar nieuwe fiets naar school fietsen. Lucas gaat bij de mama van Anna achterop.

Op school mag Anna trakteren. Juf heeft haar stoel versierd en een mooie muts gemaakt. Die mag Anna opzetten. Anna gaat op haar stoel staan en de hele klas zingt voor haar. Dan mag Anna een cadeautje uit de grabbelton grabbelen. Ze pakt het uit. Het is een stuiterbal. Anna doet de stuiterbal in haar tas en pakt de traktatie. Mama heeft cakejes gebakken en Anna heeft ze versierd met roze en paarse snoepjes. Iedereen krijgt een cakeje. Daarna gaan ze buiten spelen.

’s Middags komen opa en oma. Zij geven Anna een bel voor op haar fiets en een zitje voor de pop. Van tante krijgt ze een nieuwe pop. Papa maakt het poppenzitje vast aan de nieuwe fiets. Dan zet Anna de nieuwe pop erin en fiets rondjes in de tuin. Even later komt Lucas door het poortje in de schutting. Anna stopt met fietsen. Lucas geeft haar een klein cadeautje. Het is een kettinkje. ‘Wat mooi’, zegt Anna, ‘dank je wel.’ Mama roept dat ze gaan eten. Pannenkoeken, Anna’s lievelingseten. ‘Mag Lucas ook blijven eten?’, vraagt Anna. ‘Natuurlijk’, antwoord mama, ‘maar wel even tegen je moeder zeggen’, zegt ze tegen Lucas. Lucas gaat door het poortje naar huis en komt even later terug. ‘Het mag’, antwoord hij.

Als Anna ’s avonds in bed ligt denkt ze aan de stuiterbal in haar tas. Zachtjes glipt ze uit bed en loopt op haar tenen naar beneden. Voorzichtig haalt ze de stuiterbal uit haar tas. Dan sluipt ze weer naar boven en kruipt in bed. De stuiterbal legt ze onder haar kussen. Nu liggen al haar cadeautjes in haar kamer. Wat was het een fijne dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *