Kinderverhalen

Het parelfeest

Het is avond. Papa brengt Anna naar bed. “Morgen gaan we naar de dierentuin”, zegt hij tegen Anna, “maar dan moet je nu wel heel snel gaan slapen, anders ben je morgen te moe.”Anna doet haar ogen dicht en papa geeft haar een kus op haar voorhoofd. “Welterusten, prinsesje van me.”

Als Anna de volgende morgen wakker wordt, rent ze naar de slaapkamer van papa en mama. Papa ligt niet meer in bed. Anna maakt mama wakker. “Waar is papa?”, vraagt ze. “Werken”, zegt mama, “ga maar televisie kijken, ik ben nog moe.” Mama draait zich om. “Maar we zouden vandaag naar de dierentuin”, Anna trekt aan mama’s arm. Mama gaat rechtop zitten en neemt Anna op schoot. “Dat gaat niet lieverd, papa werd gebeld en is aan het werk gegaan. Ik heb gisteren de hele dag gewerkt en ben nog moe. Ga jij even lekker televisie kijken op je kamer, dan maak ik straks pannenkoeken voor je.” Anna is teleurgesteld. Ze had zich zo verheugd op de dierentuin. Ze laat zich van het bed glijden en loopt langzaam terug naar haar kamer. Ze wil geen televisie kijken, ze wil naar de dierentuin. Anna pakt een boek met dierenplaatjes uit de kast en gaat op haar bed zitten. Even later hoort ze buiten geluid. Als ze uit het raam kijkt ziet ze Lucas haar buurjongetje en beste vriendje. Hij stapt net in het busje als hij naar haar kijkt. Hij zwaait en Anna zwaait terug. Anna ziet dat hij iets aan zijn moeder vraagt. Zijn moeder schud haar hoofd en zegt iets. Dan schuift ze de deur dicht en stapt zelf ook in. Ze rijden weg. Anna is verdrietig. Zou Lucas wel naar de dierentuin gaan?

Na en tijdje hoort Anna mama aan de telefoon. Anna loopt naar haar toe. Mama staat op en trekt haar badjas aan. Samen lopen ze naar de beneden. Mama blijft maar bellen en smeert een broodje voor Anna. “Je zou pannenkoeken bakken”, zegt Anna. Mama reageert niet. “Je zou pannenkoeken bakken”, roept Anna nu wat harder. “Even wachten”, zegt mama in de telefoon. Ze haalt de telefoon van haar oor, “niet zo schreeuwen, Anna, ik ben aan de telefoon. Eet maar even lekker je broodje op.” “Maar je zou pannenkoeken bakken”, zegt Anna, maar mama praat al weer in de telefoon en loopt weg. Anna is verdrietig en gaat met haar broodje bij de tafel zitten. Papa en mama hebben nooit tijd voor haar.

Aan het eind van de ochtend hoort Anna het busje van Lucas. Ze rent naar mama. “Mag ik bij Lucas spelen?”, vraagt Anna. Mama knikt en Anna rent naar buiten. In de schutting zit een klein poortje zodat ze via hun achtertuin naar de achtertuin van Lucas kan lopen. Ze klopt op de deur. Lucas had haar al gezien en rent naar buiten. “Zullen we in de boomhut gaan zitten?”, vraagt Lucas, “dan komt mama ons zo een broodje brengen.” Samen rennen ze naar de boomhut. “Waar ben jij vanmorgen heen geweest?”, vraagt Anna. “Naar het parelfeest”, antwoord Lucas. “Wat is dat?”, vraagt Anna. “Nou dat is in de kerk”, verteld Lucas. “Vanmorgen mocht Sarah voor in de kerk zingen. Zij had samen met juf Daniek de liedjes uitgekozen. Normaal doen de grote mensen dat altijd, maar nu mocht Sarah dat doen. En Sarah had allemaal liedjes gekozen die ik ook ken. Meestal zijn het saaie liedjes in de kerk, maar met het parelfeest dan zijn het altijd hele mooie liedjes. Dan mogen wij ook op het podium zingen en dansen en muziek maken. En dan verteld iemand over de Here Jezus. Vanmorgen ging juf Daniek vertellen over de Here Jezus. De grote mensen wilden niet dat de kinderen bij de Here Jezus kwamen. Want de Here Jezus heeft geen tijd voor hen. Maar juf Daniek vertelde dat de Here Jezus toen boos werd op die grote mensen. Dat de Here Jezus juist heel erg graag met de kinderen wilde spelen. De kinderen mochten toen bij de Here Jezus op schoot zitten. Lief he van de Here Jezus?” Anna knikt. De Here Jezus wilde met de kinderen spelen. Papa en mama hebben nooit tijd om met Anna te spelen. Anna wil ook wel met de Here Jezus spelen. “Mag ik de volgende keer ook mee om met de Here Jezus te spelen?” “Nee, dat kan niet”, zegt Lucas, “de Here Jezus is nu in de hemel. Maar mama zei dat je misschien wel een keer mee mag naar het parelfeest.” Anna knikt blij, ja dat lijkt haar heel leuk. En wat Lucas ook zegt misschien is die Here Jezus er dan ook wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *