Kinderverhalen

Logeren

Lucas en Anna gaan bij elkaar logeren. Vanavond gaat Lucas eerst bij Anna slapen. Hij heeft zijn pyjama, tandenborstel en knuffelhond in zijn rugtas gedaan en loopt met de tas door het poortje in de schutting. Anna staat al voor het raam op hem te wachten. Als Lucas binnen is gaan ze samen naar boven om zijn tas uit te pakken. Ze springen nog even op het bed van Anna tot mama roept dat het eten klaar is.
Ze rennen naar beneden en gaan aan tafel zitten. Mama haalt de pizza uit de oven en zet deze midden op de tafel. Ze pakt een pizzames en snijd de pizza in stukken. ‘Waar is papa?’, vraagt Anna. ‘Die komt zo’, antwoord mama. ‘Hij had zijn telefoon in de auto laten liggen.’ Mama gaat zitten en geeft Lucas en Anna een stuk pizza. Dan komt papa binnen en pakt ook een stuk pizza. ‘Ik eet wel in mijn kantoor, ik moet nog even een paar telefoontjes afhandelen’, zegt hij. Mama zucht. ‘Heb je genoeg aan 1 stuk?’, vraagt ze. ‘Ja, ik heb zonet nog wat gegeten met een klant’, antwoord papa, terwijl hij wegloopt. ‘Nou, dan eten wij gezellig met zijn drietjes’, zegt mama. Mama en Anna nemen een hap van hun pizza. Lucas kijkt naar hen. ‘Toe maar’, zegt mama, ‘of lust je geen pizza?’ Lucas pakt zijn pizzastuk in zijn hand en neemt een hap. Hij eet wel 3 stukken pizza en Anna 2 stukken. Daarna krijgen ze nog een ijsje. ‘Kom’, zegt Anna, ‘dan eten we ons ijsje bij de televisie.’

Als het bedtijd is komt papa uit zijn kantoor. ‘Tijd om te slapen’, roept hij. Anna rent naar papa toen en hij tilt haar in de lucht. ‘Ga je mee?’, vraagt hij aan Lucas. Boven trekken ze hun pyjama’s aan en poetsen hun tanden. Papa zit op het bed van Anna met een voorleesboek in zijn handen. Anna kruipt bij hem op schoot. ‘Kom er maar bij’, zegt papa, maar Lucas gaat liever in zijn bed liggen. Papa leest twee verhaaltjes voor en legt het boek dan weg. Anna kruipt onder de dekens. ‘Weltrusten, lief prinsesje van me’, zegt hij en geeft Anna een kus. ‘Weltrusten Lucas.’ Dan doet hij het licht uit en gaat naar beneden. ‘Slaap je al?’, fluistert Anna. ‘Nee’, fluistert Lucas terug. ‘Zullen we nog even televisie kijken?’, vraagt Anna. ‘Mag dat?’, vraagt Lucas verbaasd. ‘Papa en mama merken het toch niet’, antwoord Anna, ‘ik doe het zo vaak.’ Ze zet de televisie aan en zoekt naar een kinderprogramma. Na 2 filmpjes valt Lucas in slaap. Anna zet de televisie uit en gaat ook slapen.

De volgende avond gaat Anna bij Lucas slapen. Als Anna met haar tas aankomt. Zijn Hannah en Lucas de tafel aan het dekken. Anna zet haar tas bij de trap en helpt Lucas met het bestek. Elizabeth zit al in de kinderstoel en mama zet de pannen op de tafel. Papa komt samen met Micha uit de schuur en ze wassen hun handen. ‘Lucas wil jij Sarah even roepen? Ze is boven’, vraagt mama. Lucas rent de trap op en even later zit het hele gezin en Anna aan tafel. Iedereen vouwt zijn handen terwijl papa het gebed uitspreekt. Mama schept voor iedereen op. Als iedereen zijn bord heeft beginnen ze met eten. Mama helpt Elizabeth. Anna kijkt de tafel rond. Wat gezellig zo met zijn allen eten. Als iedereen klaar is zet papa de borden en pannen op het aanrecht en pakt wat bakjes en de vla. Als de vla op is pakt mama de kinderbijbel en leest een verhaal voor. Daarna zingen ze een liedje. Sarah helpt mama met de afwas en de rest gaat naar de kamer. Papa pakt een voorleesboek uit de kast. Hij gaat op de bank zitten met Elizabeth op schoot. Lucas en Anna gaan naast hem zitten. Als mama klaar is met de afwas brengt ze Lucas en Anna naar bed. Eerst doen ze hun pyjama aan en mama helpt met tanden poetsen. Lucas en Anna mogen samen in Lucas zijn bed. Lucas aan de ene kant en Anna aan het voeteneind. Mama gaat op het randje zitten. ‘Wil je de Here God nog ergens voor danken?’, vraagt ze aan Lucas. ‘Dat ik zo’n lieve vriendin heb’, antwoord Lucas. ‘En jij, Anna?’ Maar Anna weet het niet zo goed. Mama helpt Lucas met bidden en geeft hem dan een kus. Dan geeft ze Anna een kus op haar voorhoofd. ‘Slaap lekker’. Ze doet het lampje uit en brengt dan Elizabeth naar bed. Als Elizabeth slaapt kijkt ze nog even om het hoekje bij Lucas en Anna, maar die liggen allebei al heerlijk te slapen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *