Kinderverhalen

Pakjesavond

Het is avond. Anna moet bijna naar bed, maar ze mag nog haar schoen zetten. ‘Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne, bonne. Gooi wat in mijn lege, lege, tonne. Gooi wat in mijn laar’, dan stopt ze met zingen. Papa gaat kijken wat er aan de hand is. Anna is druk naar iets op zoek. ‘Wat zoek je?’, vraagt papa. ‘Mijn laars’, antwoord Anna, ‘anders klopt het toch niet.’ Papa helpt mee zoeken. Als ze de laars gevonden hebben begint Anna opnieuw met zingen.

De volgende morgen kijkt Anna in haar schoen. Er zit een brief in en wat pepernoten. Ze loopt er mee naar mama en vraagt: ‘Wil jij hem voorlezen?’ Mama pakt de brief en leest: ‘Lieve Anna, vanavond kom ik met mijn piet bij jullie op bezoek. Groeten Sint.’ Dat vind Anna heel erg leuk en vraagt ‘mag Lucas dan ook komen?’ Mama knikt, ‘maar nu eerst opschieten want je moet zo naar school.’ Als ze naar buiten lopen komt Lucas aangerend. ‘Ik mag vanavond bij jou Sinterklaas vieren’, roept hij. ‘Ja’, zegt Anna, ‘ik had een brief in mijn schoen dat hij vanavond langskomt.’

Op school staan alle kinderen met hun papa’s en mama’s buiten te wachten op Sinterklaas. Als de bel gaat verschijnt er een piet in paniek. ‘Help’, roept hij, ‘het paard wil niet verder lopen. Ozosnel wil geen stap meer zetten.’ ‘Misschien komt dat omdat hij geen muziek hoort’, zegt een juf. De piet knikt. Juf zet in en alle kinderen zingen mee: ‘Zie ginds komt de stoomboot….’En ja hoor, even later komt het paard de hoek om met Sinterklaas op zijn rug. Het is een hele leuke, drukke dag. Als Sinterklaas ’s middags weer weg gaat, roept Lucas, ‘tot vanavond Sinterklaas.’

Lucas heeft de hele dag zoveel pepernoten gegeten, dat hij ’s avonds bijna niets meer hoeft. Als papa uit de bijbel heeft gelezen en ze hebben gedankt voor het eten, wassen mama en Micha af. Lucas kan niet wachten tot ze klaar zijn en ze naar Anna gaan. Bij Anna thuis krijgen ze warme chocolademelk met slagroom en staan er pepernoten op de tafel. Iedereen zit gezellig te kletsen of te snoepen als er ineens heel hard op het raam gebonkt wordt. Lucas en Anna schrikken ervan en Elizabeth moet huilen. Maar Hannah rent naar de gang om de deur open te doen. Er stapt een piet naar binnen. ‘Zeg jongens en meisjes, moeten jullie niet zingen?’, vraagt de piet. Dan zet papa in en zingen ze in koor, ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht….’ Sinterklaas komt binnen en gaat op een stoel zitten. ‘Dag kindertjes’, zegt hij. Piet geeft hem het boek en iedereen mag bij Sinterklaas op schoot zitten en krijgt een cadeautje. Als iedereen een cadeautje heeft mogen ze het uitpakken. Sinterklaas gaat weer verder, want hij moet nog naar meer kinderen. Lucas en Anna mogen nog even met hun nieuwe speelgoed spelen en dan is het bedtijd. Lucas gaat weer naar zijn eigen huis en papa brengt Anna naar bed. ‘Welterusten’, zegt papa en Anna fluistert ‘ik vond het een hele fijne avond.’ Dan valt ze in slaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *