Kinderverhalen

De kerstboom

Het is de zaterdag na sinterklaas. Lucas speelt bij Anna. De papa en mama van Anna zijn allebei thuis. ‘Zullen we een kerstboom gaan kopen?’, vraag papa. Anna juicht. ‘Mag Lucas ook mee?’, vraagt ze. ‘Jazeker’, antwoord papa. Ze stappen in de auto. Bij het tuincentrum aangekomen kijken Lucas en Anna hun ogen uit. Het hele tuincentrum is in kerstsfeer. Overal staan versierde kerstbomen, hangen kersttakken en overal staan mooie taferelen. Eerst komen ze allemaal rendieren tegen. Wel neppe hoor. Papa maakt er een foto van. Even verderop zien ze verschillende nepkerstmannen. Eentje is voorover in de nepsneeuw gevallen. Dan lopen ze naar buiten. In een grote tent staan allemaal verschillende kerstbomen. Grote, kleine, dikke, dunne. ‘Welke zullen we meenemen?’, vraagt papa. ‘De allergrootste’, antwoord Anna. ‘Nou’, lacht mama, ‘wel eentje die in ons huis past.’ Ze bekijken verschillende bomen net zolang tot ze er een vinden die ze allemaal mooi vinden. De boom is net zo groot als papa. De boom wordt in een speciaal netje gewikkeld en op de winkelkar gelegd. Dan lopen ze weer naar binnen. ‘Zullen we nog even boven kijken’, oppert mama. De winkelkar blijft beneden en met zijn vieren lopen ze de trap op. Ook boven is van alles te zien. Kerstballen in allemaal verschillende kleuren en heel veel lampjes. ‘Ik wil nog even kijken naar wat buitenverlichting’, zegt papa. ‘Kom, dan halen wij een kopje warme chocolademelk’, antwoord mama. Als ze het op hebben gaan ze naar de kassa en dan naar de auto. O, jee, de kerstboom past niet in de auto. ‘Dan moet ‘ie op het dak’, besluit papa. Papa en mama tillen de boom samen op het dak en papa maakt hem stevig vast met een touw.

Weer thuis hangen ze eerst de nieuwe buitenlampjes op. Lucas en Anna mogen meehelpen. Anna houdt de spijkers vast en Lucas de hamer. Mama maakt intussen binnen ruimte voor de kerstboom. Dan wordt de boom van de auto gehaald en in huis gezet. De dozen met kerstballen en lichtjes komt van zolder. Anna en Lucas krijgen allebei een kerstkransje terwijl papa en mama de lichtjes in de boom hangen. Daarna mogen Lucas en Anna helpen om de kerstspulletjes in de boom te hangen. Voorzichtig halen ze de ballen uit de doos en geven die samen met een haakje aan mama die ze in de boom hangt. Ondertussen hangt papa nog meer lichtjes op in huis. Als alle ballen in de boom hangen tilt papa Anna op, zodat zij de piek op de boom kan zetten. Ze zingen met elkaar O, dennenboom, o, dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. Papa geeft mama een kus. ‘Wat ziet het er weer prachtig uit, schat.’ Mama knikt. Dan komt Sarah binnen. ‘Hallo iedereen, wat een mooie kerstboom.’ ‘Hij is super, he’, antwoord Lucas. ‘Zeker’, zegt Sarah, ‘maar ik kom je halen we moeten eten.’ Lucas pakt zijn jas. ‘Dank je wel voor de fijne middag’, roept hij en rent dan naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *