Waardevolle berichtjes

Hooglied

Elke werkdag ontvang ik via de app een bijbel podcast. Als ik Sione heb uitgezwaaid kruip ik nog even in bed om deze podcast te luisteren. De laatste tijd gaat het over Hooglied. Ik besloot het boek eens in zijn geheel te lezen en las daarnaast ook de visie die David Pawson heeft opgeschreven in zijn boek ‘Sleutels tot de bijbel’.

God wordt niet 1 x genoemd in dit Bijbelboek, maar toch staat er zoveel in. Tijdens de podcast werd er gesproken over een tuin. Toen ik Hooglied zelf las werd deze tuin zichtbaar voor mijn ogen. Zo prachtig mooi.

David Pawson schrijft dat Hooglied een liefdesverhaal is tussen koning Salomo en een meisje van het platteland. Als ze beseft dat de jonge man waarop zij verliefd geworden is, koning Salomo is, beseft ze ook dat ze niet zijn enige vrouw zal zijn. Het liefst keert ze samen met hem terug naar het platteland, maar hij is koning en heeft verantwoordelijkheden.

Een liefdesverhaal in een tuin. Zo is alles ook eens begonnen. En ik geloof dat het zo uiteindelijk ook weer zal eindigen.

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *