Waardevolle berichtjes

Genieten

Neem jij de tijd om te genieten?

Afgelopen week zat ik op onze nieuwe bank om me heen te kijken. Alle kinderen waren naar school en ik zat te bedenken wat ik na mijn kopje koffie zou gaan doen. De badkamer poetsen? De woonkamer stoffen? Stofzuigen en dweilen? Of even in de tuin? Zoveel dingen om te kunnen doen en waar ik achteraf van zou kunnen zeggen, fijn dat dat weer gedaan is. Maar met 5 kinderen in huis, blijft iets nooit lang schoon. En het is ook niet echt tuinweer. Al kan ik er echt wel van genieten om ook op een grijze dag in de tuin bezig te zijn.

Toch heb ik eigenlijk de hele ochtend op mijn plekje op de bank gezeten, genietend van mijn uitzicht op de tuin. Dankbaar voor hoe ik de afgelopen 5 jaar stukje voor stukje de woonkamer heb ingericht. Dan valt mijn oog op een foto van onze 5 kinderen en besef ik dat ik een gezegende vrouw ben. Maar dat ik eigenlijk veel te weinig tijd maak om even niks te doen en te genieten.

Terwijl ik dat bedenk pak ik pen en papier om dit berichtje te schrijven. Maar nu ga ik even weer verder met niks doen en genieten. Doe je mee?

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *