Waardevolle berichtjes

Geluk of vreugde

Voordat je verder leest wil ik je een vraag stellen. Wat maakt jou gelukkig? Je gezin? Je baan? Je huis? Dat je gezond bent? Een zonsopgang? Bedenk iets!

Heb je iets gekozen wat je afgenomen kan worden? Door een ongeluk? Of ontslag? Door een natuurramp? Of door de oorlog? Misschien denk je dat gebeurt toch niet, toch wil ik je vragen om te bedenken hoe je je zou voelen als je datgene wat je gelukkig maakt, zou kwijtraken. Niet omdat ik je depressief wil maken, maar omdat Jezus de Bergrede begint met te zeggen dat juist deze mensen gelukkig zijn. Hoe kun je nou gelukkig zijn als je een kind verliest bij een ongeluk? Of als je je huis uit moet omdat je door ontslag geen inkomen meer hebt om het te betalen? Of doordat het weggevaagd wordt door een aardbeving? Of dat je misschien zelfs moet vluchten vanwege je geloof en je niet langer veilig bent in je eigen land?

Maar zelfs al wordt je vervolgd vanwege je geloof, dat geloof kunnen ze je nooit afpakken! Alles kan je worden afgenomen, maar Jezus niet! Niets kan je scheiden van Jezus! Zoek naar positieve dingen in je leven wanneer het tegen zit! Tuurlijk mag je droevig zijn, maar vergeet niet om weer te lachen. Ben je ziek, maar krijg je dagelijks bezoek? Dank God voor deze mensen! Is het grijs en grauw buiten, maar heb je een huis om je te beschermen tegen wind en kou? Dank God daarvoor! Ben je baan kwijt, maar wel gezond? Dank God!

Juist door je te richten op de positieve dingen in je leven en God daarvoor te danken, zal je de ware betekenis van vreugde leren kennen. Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar wel de moeite waard!

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *