Waardevolle berichtjes

Oordelen

Zoals alle kinderen, zijn ook mijn kinderen heel verschillend. De een lijkt zich niets van de wereld aan te trekken, maar als het allemaal te veel wordt barst de bom. Soms uit zich dat in woede, soms in een huilbui. Een ander lijkt alles voor de wind te gaan, maar ik merk dat er langzamerhand een faalangst is ontstaan. Wat als ik iemand teleurstel? Een derde heeft last van minderwaardigheid. Anderen kunnen alles beter dan mij.

Vorige week bepaalde God mij bij een boek, dat ik meteen besteld heb en deze week aan de kinderen heb voorgelezen. De boodschap is het maakt niet uit wat anderen van je vinden. God vindt jou bijzonder! Niet om wat je kunt, maar om wie je bent. Je bent belangrijk, omdat Hij je gemaakt heeft en van je houdt. Je bent bijzonder, omdat Hij je gemaakt heeft en Hij maakt geen fouten! En deze woorden zal je steeds beter leren begrijpen, als je elke dag even bij Hem bent.

Wij zijn zo snel geneigd om anderen te (be)oordelen. Laten we God vragen: ‘Mag ik de ander zien door Uw ogen?’

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *