Waardevolle berichtjes

Woestijn

Wat een warmte. De thermometer tikt op sommige plaatsen de 40 graden aan. Het zwembad brengt enige verkoeling. Al is het water met deze temperaturen ook gewoon warm. Mijn kleren plakken aan mijn lichaam en ‘s nachts slaap ik slecht. En toen moest ik denken aan de Israëlieten. 40 jaar in de woestijn.

Na een ontbijt van ongezuurde broden en lamsvlees gaan ze op pad. Lopend. Een grote karavaan. Dieren, spullen, kinderen. Ze zullen niet zo heel snel vooruit gekomen zijn. En dan die warmte. Ik vind het niet gek dat ze op den duur begonnen te mopperen. Bij het eerste koele briesje zet ik al mijn deuren en ramen open. Maar de Israëlieten vragen om water. Water en eten. En God geeft het hen. Manna, kwakkels en beekjes. Ze zwerven 40 jaar in die woestijn. In Deuteronomium 8:4 staat dat hun kleren niet versleten. Al die tijd in de woestijn zorgde God voor hen.

God zorgt ook voor jou. Misschien zie je het nu niet en mopper je op God, omdat je in een moeilijke situatie zit. Maar net als Hij voor de Israëlieten zorgde in de woestijn, zo zorgt Hij ook voor jou. Hij geeft je wat je nodig hebt op het tijdstip dat Hij het nodig vindt.

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *