Waardevolle berichtjes

Bidden

Hoe bid jij? Voordat je verder leest, denk daar eens over na. Zijn het standaardgebeden? Is het een dankgebed? Zitten jouw gebeden vol met vragen? Hoe bid jij? En ben je wel eens stil tijdens een gebed? Of val je dan in slaap?

Ik zal heel eerlijk zijn over mijn gebeden. Bij het eten zijn ze vaak standaard. Dank U, Heer, voor het eten, wilt U het zegenen? Eigenlijk zitten al mijn gebeden zo in elkaar. Ik dank God voor dingen en daarnaast vraag ik Hem dingen. En ‘s avonds wanneer Sione en ik in bed samen bidden, val ik in slaap als Sione aan het bidden is. Wat we overigens allebei niet fijn vinden.

Maar een tijdje terug las ik in een boekje, om God te leren kennen, moet je je hart met Hem te delen. Je hart, je gevoel. Deel je blijdschap, je verdriet, je frustraties, je verlangens met Hem. Praat eens eerlijk tegen God over wat er in je hart leeft.

Het heeft mijn gebeden veranderd en dichter bij God gebracht.

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *