Waardevolle berichtjes

Geld vs. God

Wat ik nu ga schrijven vind ik best wel eng, vanwege de reacties die het los kan maken. Zelfs in de christelijke wereld wordt hier verschillend over gedacht, maar eigenlijk is God heel duidelijk in de bijbel.

Je kan niet God dienen en Mammon. (Mattheus 6:24 en Lucas 16:13) Mammon is de god van voorspoed en rijkdom. Mag je dan als christen niet rijk zijn? Jezus zegt ook dat het voor rijke mensen moeilijk is om het koninkrijk van God binnen te gaan. (Mattheus 9:23, Markus 10:23 en Lucas 18:24) Moeilijk, dus niet onmogelijk.

Mijn oma vertelde mij vroeger, trouw met een rijke man. Maar dan dacht ik geld interesseert mij niet. Door de jaren heen hebben verschillende mensen mij adviezen gegeven hoe ik met geld om moet gaan. Ook heb ik hierover verschillende boeken gelezen. Eigenlijk komt het steeds op hetzelfde neer. Zorg dat je wat geld opzij zet voor onvoorziene dingen. Maar eigenlijk is het zo dat wanneer er onvoorziene dingen gebeuren er geen geld is om het op te lossen. En dan is daar de voorzienigheid van God.

In onze wereld wordt weinig geld gezien als iets slechts. Van jongs af aan wordt ons al ingeprent dat we een goede opleiding nodig hebben en een goede baan. Maar het is als najagen van de wind. Uiteindelijk is iedereen afhankelijk van God. En Hij beloofd Ik geef je alles wat je nodig hebt.

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *