Waardevolle berichtjes

Afhankelijkheid

Een vrouw vertelde mij ooit dat ze ervoor gezorgd had dat ze een goede opleiding kreeg en een baan die altijd nodig zou zijn, zodat ze nooit afhankelijk zou zijn van een man en altijd voor zichzelf zou kunnen zorgen. Maar ik dacht wat is er zo erg aan afhankelijk zijn van een man.

Tijdens mijn scheiding kwam ik erachter dat het wel heel vervelend kan zijn als je afhankelijk bent van het inkomen van iemand anders. Ik heb toen iets moeten doen wat ik eigenlijk niet wou om toch geld te hebben voor boodschappen.

Maar proberen om nooit afhankelijk te zijn van wie dan ook dat lukt niet. Er kan altijd iets gebeuren waardoor je wel afhankelijk bent van een ander. Je wordt ziek, krijgt een ongeluk of raakt je baan kwijt. En dan?

God geeft je alles wat je nodig hebt. Ja, dat betekend dat je afhankelijk bent van God. Maar God verlaat je niet. Hij gaat niet dood. Hij laat het niet afweten. Wanneer je afhankelijk bent van God zal je nooit bedrogen uitkomen.

Zolang jij probeert om van niemand afhankelijk te zijn, zal God je nooit kunnen laten zien dat Hij voor je zorgt.

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *