Waardevolle berichtjes

Water

Ik heb iets met water. Toen ik ruim 4 jaar geleden gedoopt ben wilde ik ‘s middags graag naar de zee. Soms geeft God mij een beeld en vaak heeft dat te maken met water. Als ik zit met een uitdaging dan vind ik de oplossing vaak als ik onder de douche sta. Mijn favoriete manier om te ontspannen is door te gaan zwemmen. Ik ben nu bezig met een schilderij van een waterval met een duif erboven. Als die af is krijgt hij een mooi plekje in mijn stilteruimte.

Laatst las ik het Bijbelverhaal van Jezus die op het water loopt (MattheĆ¼s 14:22-33) Het lijkt mij zo gaaf om samen met Jezus op het water te lopen. In het boek ‘de uitnodiging’ en in de verfilming ervan nodigt ‘Jezus’ de hoofdpersoon uit om samen met Hem op het water te lopen. Later probeert de hoofdpersoon het zelf, maar dan loopt hij het water in. ‘Jezus’ komt dan naar hem toe en zegt: ‘het gaat beter als we het samen doen.’

Zo is het ook in het echte leven. Soms sta je voor een uitdaging, moet je een moeilijke keuze maken. Maak je je zorgen of heb je problemen. Je worstelt met iets, maar in plaats van de oplossing te vinden heb je het gevoel dat je tegen de stroming inzwemt. Je wordt moe en lijkt te gaan verdrinken. Meestal proberen we eerst zelf een oplossing te vinden en vragen we God pas om hulp als het echt niet lukt. Gelukkig weet God dit en houdt Hij zoveel van je dat Hij altijd over het water naar je toe komt om je uit het diepe te trekken. Maar eigenlijk verlangt Hij ernaar om gelijk vanaf het strand samen met jou op het water te lopen.

Voordat je de volgende keer het water in loopt kijk dan even naast je. Daar staat Jezus met een uitgestoken hand en zegt: ‘het gaat beter als we het samen doen.’

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *