Waardevolle berichtjes

Meesterwerk

Er is een kinderliedje waarin staat God is een kunstenaar, de wereld is een schilderij, maar het allermooiste plaatje dat ben jij!

Ik weet niet hoe jij in de spiegel naar jezelf kijkt, maar ik vind mezelf nou niet bepaald het allermooiste plaatje. Mijn hoofd is wel mooi, maar de rest van mijn lichaam niet. Ik vond het dik en lelijk. Jarenlang heb ik de spiegel, of eigenlijk passpiegels, en de weegschaal vermeden. Toch zat er steeds een stemmetje in mijn hoofd die mij vertelde dat ik dik ben en dat dat niet goed is voor mijn gezondheid. Maar ik weet dat diƫten ook niet gezond is en je het beste je levensstijl kunt aanpassen als je wilt afvallen. Ik heb het geprobeerd, maar houdt het maximaal 3 maanden vol. Wat doe ik dan fout?

Ik las in een dagboekje: Jij bent Gods meesterwerk! En ik ging over die zin nadenken. God bedacht grote en kleine mensen, maar ook dikke en dunne. God bedacht mij. Erkennen dat ik Gods meesterwerk ben, is Hem alle eer geven. Tegen God zeggen dat ik Zijn meesterwerk ben is Hem aanbidden. Hoezo ik ben dik en lelijk? Ik ben Zijn meesterwerk!

Ga eens voor een passpiegel staan en zeg tegen jezelf: Jij bent Gods meesterwerk!

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *