Waardevolle berichtjes

Struikelen

Ken je dat gevoel? Je bent al jaren christen, gaat elke zondag trouw naar de kerk, verricht verschillende taken in de gemeente, geeft je tienden, probeert een goede rentmeester te zijn over alles wat je hebt gekregen en bovenal werk je aan je relatie met God. Kortom je probeert een zo goed mogelijk christen te zijn.

Als ik de bijbel lees kom ik steeds weer dingen tegen over hoe ik als christen zou moeten leven. Dus probeer ik mij aan te passen. Niet omdat ik zo goed wil zijn, maar omdat die manier van leven laat zien dat ik bij God hoor en niet bij de wereld. Maar ik leef wel in de wereld en na een tijdje zwicht ik dan toch weer voor iets wat de wereld te bieden heeft. En dan denk ik waarom probeer ik ‘anders’ te zijn. Het lukt toch niet. Het is gewoon onmogelijk om te leven zoals de bijbel voorschrijft. Ik kan er maar beter mee stoppen om te proberen zo te leven.

Toen las ik in mijn dagboekje: Het is beter 100 x te struikelen op de goede weg dan te wandelen op de verkeerde weg.

En dat bemoedigde mij. Ik weet wel dat God door mij heen werkt en dat ik het niet uit eigen kracht kan, maar ik zelf zal ook stappen moeten ondernemen. Degene die mij het gevoel van mislukking geeft is Satan. Hij zal er alles aan proberen te doen om mij te laten opgeven en op de verkeerde weg te laten wandelen. Als christen leef ik in de wereld en sta ik bloot aan verleiding. Dat betekent niet dat ik hoef op te geven. God is een vergevende God

Dus als je struikelt, geef niet op, maar vraag vergeving. Sta weer op en loop verder op de goede weg!

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *