Waardevolle berichtjes

Licht

Jezus zegt: jullie zijn het licht voor de wereld. (MattheĆ¼s 5:14) De vraag die ik Hem al vaak gesteld heb is: Hoe ziet de wereld dan aan mij dat ik het licht ben?

Op dit moment zijn we in de gemeente bezig met een project. Ook hierin word ik uitgedaagd na te denken hoe ik een licht kan zijn bij mij in de buurt. We werken met een boekje en de dingen die ik daarin tegenkom zijn voornamelijk van praktische aard, een kopje soep brengen bij een zieke buurvrouw, het organiseren van een buurtfeest. Sione en ik hebben goed contact met onze buurtbewoners en als er ergens hulp nodig is helpen we waar we kunnen. Maar daarin verschil ik niet van mijn buurman. Ook hij helpt waar hij kan en hij is geen christen. Dus blijf ik met de vraag zitten: hoe ziet de buurt dat ik een licht ben als ik precies hetzelfde doe voor mijn buurt als mijn buurman?

Van de week kwam ik een quote tegen van D.L. Moody:

We hebben geleerd dat we ons licht moeten laten schijnen. Als we dat doen, is het niet nodig om dat aan iedereen te vertellen. Vuurtorens schieten ook geen kanonnen af om duidelijk te maken dat ze licht geven. Ze schijnen gewoon.

Als ik regelmatig in Gods tegenwoordigheid verschijn, straalt Zijn heerlijkheid van mij af. Exodus 34:29-35 Jezus is het Licht van de wereld en Hij schijnt dwars door mij heen.

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *