Waardevolle berichtjes

Groot in klein in groot

Ik vind het fijn om de bijbel te bestuderen. En naast de bijbel gebruik ik daarvoor verschillende boeken met uitleg. Ik ben nu bezig met de brieven van Paulus. In één van de studieboeken stond wat achtergrond over Paulus. Hierin werd gezegd dat Paulus eigenlijk nooit de uitdrukking ‘Christus in mij’ gebruikt, maar ‘ik in Christus’. Omdat ik daaraan twijfelde ging ik op onderzoek uit in de bijbel.

In Galaten 2 vers 20 schrijft Paulus: ‘Christus leeft in mij’. Huh, dus de achtergrond klopt niet, dacht ik, maar ik ben niet zo snel overtuigd. Dus ging ik verder. Bij Galaten 2 vers 20 staat een verwijzing naar Romeinen 6 vers 1 tot 14. In vers 5 staat dan: ‘net zoals we één geheel met Hem……’ Dat is dus ‘ik in Christus’. Kort samengevat stond er in mijn studieboek:

‘Christus in mij’: De Grote in de kleine

‘ik in Christus’: de kleine in De Grote

Toen kreeg ik een beeld en o, wat is het moeilijk om daar woorden aan te geven: Ik zag een soort afgebakend gebied en ik werd in dat gebied geplaatst. Toen was het alsof ik vanaf boven op dat afgebakende gebied keek en zag ik een lichaam. Het lichaam van Christus en elke gelovige had daarbinnen een plekje. En ik voelde een verbondenheid met iedere gelovige over de hele wereld. Het raakte mij zo diep.

Christus leeft in mij, Hij leeft in jou, Hij leeft in iedere gelovige. Alsof iedere gelovige een stukje Christus bij zich droeg. Zo was mijn beeld eerst. Maar God liet mij zien wat Hij ziet. Allemaal gelovigen in 1 Christus.

Lieve groetjes

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *