Waardevolle berichtjes

Diamond Painting

Ken je dat? Het lijkt op schilderen op nummer, maar in plaats van verf gebruik je kleine steentjes. Het ‘schilderij’ bestaat uit hele kleine vierkantjes met allemaal symbolen. Er zit een soort plaklaag op waar je de steentjes op kunt plakken. De steentjes zitten in verschillende zakjes waar een symbool op staat. Zo weet je welk steentje op welke plek moet op het ‘schilderij’. Ik vind het een leuke bezigheid.

Toen ik bezig was met een van 60×40 cm, kwam mijn vader op visite. Ik liet hem trots zien waar ik mee bezig was. ‘Leuk’, zei hij. ‘Het is een waterval’, zei ik. Hij keek en keek, maar leek het niet te zien. Maanden later kwam hij weer. Ik was een stuk opgeschoten en had het achter een letterbak geklemd, zodat het niet vies zou worden. Mijn vader zat op de bank en zag het van een afstandje. ‘Nu zie ik de waterval’, zei hij ineens.

Zo kun je je leven ook zien als een ‘schilderij’. In het begin zijn het maar een paar rijen steentjes. Als je ouder wordt begin je de kleuren te zien. Donker, licht, mooi, lelijk. Dagelijks worden er steentjes toegevoegd aan het ‘schilderij’ van je leven. God weet al hoe het schilderij er uit ziet en hoe elk steentje op zijn plek past. En soms kunnen we, als we van een afstandje kijken, stukjes herkennen. Je herkent de contouren van een steen, of een mooie bloem. Maar voordat we het hele ‘schilderij’ kunnen zien, moeten we wachten tot alle steentjes zijn gelegd.

Dus zit je in een donker stukje, besef dan dat God bezig is met het ‘schilderij’ van jou leven. Ook deze steentjes moeten worden gelegd. Zodat het resultaat straks adembenemend zal zijn.

Lieve groetjes

Bianca

De waterval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *