Waardevolle berichtjes

Dromen

Hoe staat het met jouw dromen? Vroeger, of minder vroeger, toen je klein was, heb je vast gedroomd over later. Later als ik groot ben……..(vul je droom maar in) Denk eens terug, welke dromen had jij? En hoeveel is er terecht gekomen van die dromen? Welke dromen blijf je maar uitstellen?

Misschien zeg je, maar ik had vroeger zulke bizarre dromen. Totaal niet realistisch. Nou dan ben je niet de enige. Ik ken een jongeman die droomde dat hij met zijn broers op het land aan het werk was en de korenaren van zijn broers, gingen buigen voor de korenaren van hem. Ik kan je vertellen, zijn droom kwam uit. Je kunt het lezen in de bijbel, in Genesis 37-50.

Als je dat gelezen hebt, dan weet je nu de droom van de bakker, de schenker en de farao. Over bizarre dromen gesproken. Het voordeel voor hen was dat God Jozef bekent maakte wat deze dromen te betekenen hadden.

Maar wat betekent dat voor onze bizarre dromen? Niet alleen die van vroeger, maar ook die van nu. Want ook nu heb ik wel eens van die bizarre dromen. Ik weet niet of alle dromen van God komen, maar ik weet wel dat God een droom heeft voor jouw leven. God liet Jozef al jong zien wat Zijn droom was voor Jozefs toekomst. Toch moest Jozef nog heel lang wachten voor die droom uitkwam. En daarnaast zijn er genoeg momenten geweest waarop Jozef gedacht moet hebben, het is onmogelijk. Toch bleef hij vertrouwen op God.

Mijn tip is schrijf je dromen op.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *