Waardevolle berichtjes

50

Hoogmoed komt voor de val en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ik schrijf mijn berichtjes altijd eerst met de pen en typ ze later uit. Zo kan ik nog eens nadenken of dat wat ik schrijf wel kan. En daarom durf ik nu te schrijven dat ik best een beetje trots ben. Waarom? Dit is het vijftigste waardevolle berichtje dat ik schrijf. En daar ben ik best een beetje trots op. Vijftig waardevolle berichtjes die ik aan God kan geven.

Nu ben ik fan van getallen en dus ging ik ook even op zoek naar de betekenis van het getal 50. En dan vooral het getal 50 in de bijbel. Er zijn verschillende mooie dingen te zeggen over het getal 50. Het komt ook regelmatig voor in de bijbel, maar wat mij aansprak in de resultaten die ik vond is het volgende:

Regelmatig wordt er in de bijbel het woordje ‘ongeveer’ gebruikt in combinatie met een getal. Neem bijvoorbeeld Lucas 9:14 ‘Hij (Jezus) zei tegen Zijn leerlingen: ‘Zeg tegen de mensen dat ze in groepen van ongeveer 50 mensen moeten gaan zitten.’ De reden dat het woordje ongeveer wordt gebruikt is omdat het exacte aantal niet belangrijk is, maar het getal wat erna komt. In dit Bijbelgedeelte dus het getal 50. Vijftig is een meervoud van 5. En 5 is het getal van genade.

Dat ik (tot nu toe) 50 waardevolle berichtjes heb geschreven is pure genade van God.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *