Waardevolle berichtjes

De rustdag

Goed daar gaan we. Stel je bent morgen de hele dag vrij. Je hebt geen verplichtingen, hoeft niet te werken en hebt de hele dag voor jezelf. Wat zou jij gaan doen?

En zeg nu niet de ramen lappen, want je zag dat ze zo vies waren toen de zon er van de week op scheen. Of dat je die klusjes, waarvan je partner al weken vraagt of je ze wilt doen, gaat doen. Nee, dat dus niet. Je bent vrij. Lekker een dagje ontspannen. Wat zou je doen?

Langer in bed blijven liggen? Langer slapen? Nog even muziek luisteren in bed, of iets lezen? Knuffelen met je partner? Of juist vroeg opstaan, voor een lekkere wandeling? Warme broodjes halen bij de bakker? Ergens lekker uitgebreid eten? En de rest van de dag? Naar de sauna? Lekker dagje welness? Dat ene boek lezen, dat al weken op de plank ligt? Een lange boswandeling maken? Of juist uitwaaien op het strand? En ‘s avonds? Lekker uit eten? Of juist een eenvoudige maaltijd? Een filmpje kijken? Naar een voorstelling? Of gewoon lekker een hele dag niks doen? Droom even lekker over hoe jij een ontspannen dag zou doorbrengen?

Ja? Zie je het al helemaal voor je? Echt waar? Komt ie!

Dat moet je elke week, 1 dag in de week, doen! Opdracht van God! Jezus zegt (Marcus 2:27): ‘De sabbat is gemaakt ter wille van de mens, niet de mens ter wille van de sabbat.’ Zes dagen werken, 1 dag rusten. (Exodus 20:8-11) God maakte in 6 dagen de hemel en de aarde en rustte op de zevende dag. (Genesis 1:1-2:3)

Rust, ontspannen, genieten!

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *