Waardevolle berichtjes

Vrouwen

Van de week las ik het Bijbelboek Esther. Koningin Vasthi die niet wil komen als de koning haar laat roepen. Je kunt zeggen dat de motieven van Ashasveros niet echt zuiver waren en haar groot gelijk geven om niet aan zijn verzoek te voldoen. Maar ze was wel de koningin en had een voorbeeldfunctie.

Esther daarentegen gaat naar de koning terwijl hij haar helemaal niet heeft laten roepen. Het zou haar haar leven kunnen kosten. Gelukkig houdt de koning veel van haar en geeft haar zijn goedkeuring. Als zij hem uiteindelijk verteld wat er op haar hart ligt is de koning woedend. Zijn eigen vrouw blijkt een Jodin en zal vermoord worden. En zijn beste dienaar, aan wie hij alles toevertrouwt, blijkt daar de oorzaak van te zijn. Al wist Haman natuurlijk niet dat Esther Joods was. Als de koning van buiten weer naar binnen loopt, is Haman bij Esther aan het smeken om zijn leven. Echter lijkt het voor de koning alsof Haman van plan is zijn vrouw aan te randen en geeft dan het bevel om Haman op te hangen. De koning komt op voor zijn vrouw.

Hoe vaak zie je dat tegenwoordig nog? Mannen die hun vrouwen beschermen en voor ze opkomen. Of komt dat omdat de vrouwen van tegenwoordig veel mondiger zijn en veel meer lijken op koningin Vasthi? In elk geval vind ik het verhaal van koning Ashasveros en koningin Esther een mooi voorbeeld van Kolossenzen 3:18 en 19.

Vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig, zoals het behoort in de Heere. Mannen, heb uw vrouw lief en wees niet verbitterd tegen haar.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *