Waardevolle berichtjes

De Heilige Geest

Laatst hoorde ik een christen vertellen dat haar oude buurvrouw haar zei dat de wijk veranderd was sinds zij uit de wijk vertrokken was. Een ander reageerde vervolgens, de Heilige Geest is weg. Daar dacht ik over na.

De Heilige Geest woont in je hart. Overal waar je komt gaat Hij met je mee. Maar hoe vaak ben jij je er van bewust dat als je ergens heen gaat de Heilige Geest daar dus ook is. Als je de evangeliën leest zie je dat waar Jezus komt de duivelse geesten Hem herkennen. Om een voorbeeld te noemen Markus 5:7. De onreine geest schreeuwt ‘wat heb ik met U te maken, Jezus, Zoon van de Allerhoogste? Ik bezweer U bij God dat U mij niet pijnigt!’

De onreine geest is bang voor wat Jezus met hem kan doen. Maar is het bij christenen vaak niet net andersom? Dat we bepaalde plekken mijden uit angst voor wat voor invloed het op ons kan hebben? Maar elke verleiding komt eigenlijk al van een onreine geest. En die kun je ook tegen komen gewoon in het winkelcentrum, thuis, als je tv kijkt enz. We hoeven helemaal niet bang te zijn voor die onreine geesten. De Heilige Geest is vele malen sterker en machtiger. Door gebed zal de Heilige Geest gaan werken en de duivelse geesten wijken.

Ik zeg nu niet dat je je dochter van 16 jaar midden in de nacht door een donker steegje moet laten gaan, of dat je een seksclub kunt binnenwandelen. Er bestaat ook zoiets als God verzoeken. Maar ik denk wel dat als je je als christen meer bewust zou zijn van de aanwezigheid van de Heilige Geest in je leven, dat een grote invloed zal zijn op je omgeving.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *