Waardevolle berichtjes

Vuur

Je bent verliefd. Vol passie en vuur. Toegewijd aan de ander. Je wilt elke dag bij de ander zijn, elk moment, want die ander geeft jou zo’n gelukkig gevoel. Je besluit dat je niet meer zonder die ander wilt en dat je je ja-woord wilt geven aan die ander. Je maakt keuzes voor die speciale dag en leeft er helemaal naar toe. Je lijkt wel te zweven van geluk. De dag zelf is geweldig en je gloeit nog weken na.

Dan komt het moment dat al het nieuwe een beetje gewoon begint te worden. Je doet de dingen die je altijd al deed. Je gaat naar school of naar je werk. De gloed van de mooie dag is verdwenen. Er komen tegenslagen en je begint je zorgen te maken. Ook al is de passie er nog wel het vuur lijkt niet meer dan een klein vlammetje. Hierdoor kost je relatie veel meer energie en je begint je af te vragen is dit het nou?

Vuur heeft 3 dingen nodig om te branden. Warmte, voeding en zuurstof. Als 1 of meerdere van deze dingen verdwijnt zal het vuur doven.

Warmte is dat wat je in de ander waardeert. Voeding is de tijd die je doorbrengt met de ander. En zuurstof is Gods liefde. De liefde die zegt ‘jij eerst’.

Mis je het vuur in je relatie? Welke relatie dan ook. Kijk naar wat er ontbreekt. Ben je alleen maar bezig met de negatieve eigenschappen van de ander? Of geef je de ander overal de schuld van? Ben je zo druk dat je amper tijd doorbrengt met de ander? Of denk je voornamelijk aan je eigen wensen en verlangens?

Laat het vuur in je relatie niet doven! Houdt het brandend!

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *