Waardevolle berichtjes

Gods reddingsplan

God maakte de engelen, waaronder 3 aartsengelen. Michael (wie is als God), Gabriel (kracht van God) en Lucifer (lichtbrenger). Lucifer werd trots en wilde God van de troon stoten. Hij hield een aantal engelen over om een opstand te beginnen, maar hij verloor. God stuurde hem en zijn handlangers weg. De naam van Lucifer veranderde in Satan (tegenstander). Toen besloot Satan Gods oogappel, de mens, tegen God op te zetten. Met een list liet hij Eva van de boom van kennis van goed en kwaad eten. Ze doorzag Satan niet en trapte erin. God kon niet anders dan de mens uit de tuin te verbannen. De eeuwige relatie die God met de mens wilde, werd verbroken.

Nu de mens kennis had van het kwaad en daardoor dus ook kwaad kon doen had Satan de mogelijkheid om de mens aan te klagen bij God, de mens moest dood. Maar God hield van de mens, Hij wilde een eeuwige relatie met de mens en had een reddingsplan klaar. God zou er voor zorgen dat de mens niet overgeleverd werd aan Satan en dat relatie met Hem hersteld zou worden. Allereerst liet God zien dat bloed ervoor zorgde dat de mens niet verloren zou gaan. Een offer brengen aan God bracht verzoening. Tot God uiteindelijk zorgde voor het volmaakte offer. Zijn Zoon Jezus.

Jezus liet de mens zien hoe hij in een wereld vol kwaad, goed kan doen en hoe een relatie tussen God en de mens eruit ziet. Dat God houdt van ieder mens. Ongeacht zijn huidskleur, achtergrond of werk. Het reddingsplan is er voor ieder mens. Niemand is overgeleverd aan Satan, want iedereen kan worden gered door het bloed van Jezus.

Het enige wat je hoeft te doen is geloven dat het waar is!

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *