Waardevolle berichtjes

Afwijzing

Op dit moment ben ik bezig met een online cursus van Royal Mission, ‘Groeien in Geestkracht.’ Vandaag was het tijd voor les 2. In deze les keken we onder andere naar de zalving van David. Na zijn zalving kreeg hij te maken met afwijzing. Zijn broers zijn erbij als David wordt gezalfd door Samuel, maar als David later bij zijn broers komt, als ze vechten in het leger en David hen vraagt waarom ze bang zijn voor Goliath, zeggen dezelfde broers, wie denk je wel dat je bent. Ga terug naar de schapen. Afwijzing.

Ik schrijf al sinds mijn tienertijd, maar toen ik de verhalen liet lezen aan de mensen in mijn omgeving, kreeg ik te maken met afwijzing. Die afwijzing heeft er voor gezorgd dat ik het gevoel kreeg dat ik mezelf moet bewijzen. En ook dat ik ging twijfelen aan mijn verhalen. Misschien ben ik wel niet in de wieg gelegd om te schrijven. Waardoor ik eigenlijk mezelf afwees, want schrijven is mijn passie.

In de pauze tussen de lessen dacht ik na over die afwijzing, die ik steeds heb gevoeld en ik voelde me bemoedigt door het eerste deel van de les. Als je God gehoorzaamt (ik ervaar het schrijven als een opdracht van God), hoort afwijzing er dus bij. David heeft de zalving van Saul altijd erkent. Zelfs toen hij de kans kreeg om Saul te vermoorden deed hij dit niet omdat Saul Gods gezalfde was. Terwijl Saul erop uit was om David te vermoorden. Wauw David had echt veel ontzag voor de zalving van God.

En terwijl ik mij in stilte hierover verwonder zegt God tegen mij: ‘Je hoeft jezelf niet te bewijzen, Ik zal je bevestigen!’

En daarmee wil ik je bemoedigen. Als je God gehoorzaamt zal Hij je bevestigen.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *