Waardevolle berichtjes

Frustratie

Van de week was ik met iemand aan het appen en tijdens het gesprek raakte ik gefrustreerd. Die frustratie liep op en ik begon vanuit die frustratie te reageren. Tot ik op den duur dacht maar dit moet ik niet zo doen.

Ik stopte met appen en zette een muziekje op, waar ik wat rustiger van werd. Vervolgens sprak ik met God over mijn frustratie. ‘Ik voel me zo gefrustreerd. Het is gewoon niet eerlijk.’ En zo sprak ik mijn gevoelens uit. God antwoordde, Ik weet er alles van. Er is mij ook veel onrecht aan gedaan. Ik hing zelfs onschuldig aan een kruis. ‘Ja, maar,’ begon ik. ‘U weet waarom U aan dat kruis hing.’ Waarop God antwoordde, dat maakt het onrecht wat Mij aangedaan is nog niet makkelijker te dragen. Dat deed Mij heel veel pijn en verdriet. En het doet jou ook pijn en verdriet, maar ook al zie jij het niet, Ik laat alles meewerken ten goede. In de Bijbel staat Ik zend jullie als schapen te midden van wolven. (matt10:16) Zo voel jij je. Maar jij hebt de keuze of je wilt luisteren naar je gevoel of dat je gaat luisteren naar de Herder.

Daar dacht ik over na. Ik reageerde vanuit mijn gevoel van frustratie. En dus vroeg ik God wat ik moest doen. En Hij antwoordde vergeef die ander en vraag vergeving dat je vanuit je gevoel reageerde. En dus appte ik mijn excuses voor mijn reacties. Vervolgens appte de ander dat ze mijn excuses aanvaardde.

Het was inmiddels vrij laat in de avond en ik moet vroeg op. Toen ik in bed lag vroeg ik God of Hij er voor wilde zorgen dat ik goed zou slapen, zodat ik de volgende dag uitgerust wakker zou worden. God antwoordde, jij koos ervoor om te reageren vanuit je frustratie, je had ook meteen naar Mij kunnen komen. Ik ben wel een rechtvaardige God. ‘Ja’, antwoordde ik. ‘Maar ook een liefdevolle Vader.’ En ik voelde dat God glimlachte en mijn hart werd vervult van Zijn liefde. Ik zei: ‘Welterusten, lieve Papa.’ En Hij antwoordde, slaap lekker, Mijn kind.

De volgende morgen werd ik uitgerust wakker. God is goed!

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *