Waardevolle berichtjes

Mooi

Stel je het volgende eens voor:
Het is een mooie zonnige dag. We zitten in mijn achtertuin wat te drinken. Angelique is dol op tekenen en komt naar buiten. Vol trots laat ze haar creatie zien. Ik kijk er even naar en zeg dan: ‘wat lelijk. De deur is veel te groot, het raam veel te klein. En wat heb je daar getekend? Een hond? Dat ziet er toch niet uit als een hond. En die kleuren, vreselijk. Nee, Angelique, het ziet er niet uit!’
Wat zou jij zeggen of denken?

Misschien denk je nu, nee, Bianca, zo zou jij nooit reageren op een tekening van je kind. Dat geloof ik niet. Ik kan je zeggen, nee, dat doe ik niet. Het uittypen deed al pijn in mijn hart en ik had tranen in mijn ogen. Maar ik doe wel iets soortgelijks en misschien jij ook wel.

Als ik voor de spiegel sta en mezelf zie, dan kijk ik het liefst naar mijn hoofd. Maar niet naar mijn buik. Die is veel te dik. En mijn borsten,…te groot. En laten we het maar niet hebben over mijn billen. O, ja en mijn haar. Krullen staan mij veel leuker dan dat stijle haar. Hoe kijk jij naar jezelf in de spiegel?

Van de week zei God tegen mij: Ik hou van jou, want Ik heb jou bedacht. Je stijle, blonde haren. Ik heb 4 kinderen in je buik laten groeien. Gezorgd dat ze melk konden drinken bij jou. Ik heb je hoogte bedacht en je breedte. De vorm van je neus, de kleur van je ogen. De grootte van je mond, je voeten. Ik heb jou bedacht. Ik heb jou gevormd in de buik van je moeder. En daarom houdt Ik van jou. Je zult nooit een tekening van je kind afkeuren, waarom keur je dan jezelf af. Jij bent Mijn tekening. Zoals Angelique zich zou voelen als je wel zo zou reageren op haar tekening, zo voel Ik me als je zo negatief naar jezelf kijkt.

Ik zeg tegen jou, ja jij die dit leest, JIJ BENT MOOI! Denk nooit meer negatief over jezelf. En als iemand iets negatiefs over zichzelf zegt verbeter degene dan. Het doet God zoveel verdriet als wij Zijn creatie afkeuren.
GOD HEEFT JOU BEDACHT!

Het kan zijn dat je door een ongeluk beschadigt bent. Je mist een lichaamsdeel, of je bent verbrand of op een andere manier beschadigt. Heeft God je zo bedacht? Nee. Als jij door een ongeluk beschadigt bent, dan ben je niet meer zoals God je in eerste instantie bedacht heeft. Maar Hij houdt nog steeds van je. Ook van je beschadigde kant. Hij vind je nog steeds mooi. En Hij geeft je een belofte, want Hij zal je herstellen naar hoe Hij je oorspronkelijk gemaakt heeft.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *