Waardevolle berichtjes

Vijand

Ben jij een vriend(in) van Jezus?

Als je net ja hebt geantwoord, dan zeg ik je nu dat je dan een vijand hebt. Een onzichtbare vijand, maar geen verzonnen vijand. Ik zal je wat vertellen over deze vijand.

Deze vijand weet precies wie jij bent. Hij weet dat jij een geliefde dochter of zoon van God bent. Hij weet dat jij bent vergeven. Dat hij je niet kan aanklagen. Dat hij je niet kan vernietigen. En omdat hij je niet kan vernietigen, doet hij er alles aan om je af te leiden van deze waarheid. Zodat je bang voor hem wordt. Deze vijand kent jou. Hij weet je zwakke plekken, je kwetsbare momenten. En op die momenten vermomd hij zich, zodat je hem niet herkend.

Ga maar na. Het is 10 voor 17 uur. Je kunt bijna naar huis. En dan komt je baas of je toch nog even dat ene dossier wil opzoeken, want dat heeft hij nodig. Je zucht maar doet het toch. Maar je computer werkt niet mee. Het systeem loopt vast. Op dat moment gaat de telefoon. Je collega loopt langs, op weg naar huis, en legt nog wat op je bureau. Of je dat nog even wilt opruimen.

Of je bent de hele dag bezig geweest met opruimen en schoonmaken. Je huis is heerlijk aan kant. Voordat je aan het eten gaat beginnen, plof je nog even op de bank voor een aflevering van je favoriete serie. Dat heb je wel verdient. Dan komen je pubers thuis, laten hun tassen van hun schouders glijden, schoppen hun schoenen uit, gooien hun jas over een stoel en ploffen naast je op de bank en beginnen te klagen over de gymles of de leraar die, volgens hen, het verkeerde huiswerk had opgegeven, waardoor ze moesten nablijven.

Hoe reageer jij?

Onze vijand, vermomd zich als een persoon van vlees en bloed. Zodat wij reageren vanuit onze vlees en bloed. Maar onze vijand is niet van vlees en bloed. Onze vijand is niet verzonnen. Maar hij is onzichtbaar. Onzichtbaar en verslagen. Dankzij Jezus hebben wij de overwinning op deze vijand. En daarom hoeven we niet bang te zijn voor deze vijand.

Als jij beseft wie jij bent, wordt hij bang voor jou!

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *