Waardevolle berichtjes

Oogsten

Wat je zaait zul je oogsten.

Hoe sta jij in het leven? Hoe kijk jij naar jezelf? Waar krijg jij energie van?

Vanmorgen werd ik wakker en ik dacht, ik moet vandaag dit doen en dat doen en zus doen en zo doen. En ik voelde moe. Ik voelde me moe door alleen maar te denken aan alles wat ik vandaag moet doen. Ik sleepte mezelf uit bed, kleedde me aan. Hielp Feline met aankleden, want gek genoeg was die ook moe. En na de badkamer gingen we naar beneden, waar Angelique al heel lief de tafel had gedekt en bezig was met thee maken. Toen we gegeten hadden en er nog even tijd was, zat ik even op mijn telefoon. En toen las ik, waar krijg jij energie van? Daar dacht ik over na, waardoor we bijna te laat op school kwamen.

Toen ik terug fietste naar huis dacht ik weer aan alle dingen die ik moet doen vandaag en aan de dingen die ik zou willen doen en ik dacht van welke van deze dingen krijg ik nou echt energie? Het bijzondere is dat ik juist van de dingen die ik moet doen, energie krijg. En van de dingen die ik zou willen doen, vooral loom wordt. Waardoor ik alleen maar nog passiever wordt. Toen dacht ik aan deze tekst, wat je zaait zul je oogsten.

Door te denken ik moet dit doen en dat doen en zus doen en zo doen, werd ik moe. Maar toen ik mij bedacht dat ik juist door die dingen te doen, me energierijk zou voelen en blij zou zijn, kreeg ik de energie om ze te gaan doen.

Als je denkt aan wat je wilt oogsten, weet je wat je zult moeten zaaien.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *