Waardevolle berichtjes

Timemanagement

Het wordt weleens vergeleken met jongleren. Hoe houdt je alle ballen in de lucht? Werk, gezin, huishouden, taken in de kerk, hobby’s, …………….vul maar aan.

Hiervoor maak ik schema’s. Zorgvuldig plan ik mijn dagen. Zoveel tijd voor dit, zoveel tijd voor dat, om de zoveel tijd moet dat gebeuren. Met iedere les, cursus of boek over tijdmanagement worden deze schema’s uitgebreider. En ja, ze helpen. Dan ben ik razend enthousiast en raad ik het iedereen aan. De laatste keer had ik zelfs een app ontdekt.

Je leest het goed. De laatste keer. Zulke schema’s werken bij mij altijd maar tijdelijk. En ik kan hele discussies met je voeren over het waarom en wat ik dan misschien fout doe, maar je wint het niet van wat ik heb ontdekt. Want de belangrijkste les die ik de afgelopen periode heb geleerd is, dat je precies zult doen wat je moet doen, op het juiste tijdstip, in de juiste frequentie, wanneer je luistert naar de de Heilige Geest.

Is dat makkelijk? Nee, een schema of app is makkelijker. Maar een schema houdt geen rekening met onverwachte dingen. De Heilige Geest wel. Sterker nog, Hij ziet ze aankomen! Hoe vaak ik dat al wel niet heb meegemaakt. Vandaag nog.

Een waardevol berichtje schrijven. Zoveel idee├źn, zoveel inspiratie en toch kwam er niks op het scherm. Toen dacht ik, ik kan het beter eerst op papier schrijven en dus pakte ik mijn boek met waardevolle berichtjes en bladerde daar eens door heen. Het allereerste berichtje in het boek bleek ik nog niet gepubliceerd te hebben. Ik heb het gecontroleerd. Ik las het berichtje en het paste precies bij wat ik eigenlijk wilde schrijven, maar wat niet lukte.

Dus lijkt je zorgvuldig geplande schema helemaal in de soep te lopen? Wees dan stil en wacht op wat de Heilige Geest je in gedachten geeft. Dan zul je precies doen wat je moet doen.

Met de Heilige Geest als tijdmanager, is je leven een avontuur.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *