Waardevolle berichtjes

Herfst

De dagen worden korter. De nachten worden langer. Nou ja, eigenlijk lijkt dat maar zo. Maar je snapt wat ik bedoel.

‘s Avonds met een dekentje op de bank. Kaarsjes aan, een kop warme chocolademelk en een goed boek. Of je favoriete serie. Of een mooie film. Heerlijk he?

Maar die dagen. Als je ‘s ochtends wakker wordt, is het nog donker. Je sleept jezelf uit bed. Halverwege de ochtend, heb je nog steeds de lampen aan, want het is grijs en grauw buiten. Op het moment dat je naar buiten moet, voor een boodschap, de kinderen die vrij zijn van school, een afspraak bij de huisarts, plenst er een stortbui naar beneden. Is er ook maar iemand die hier blij van wordt? Ik zal je vertellen, ik niet.

Daarentegen kan ook de zon schijnen. Een mooie wandeling in het bos. De bladeren van de bomen die van kleur veranderen. Paddenstoelen die uit de grond op ploppen. Wat een prachtige natuur, heeft God geschapen. Ja, de herfst zo zijn voors en tegens.

Als je bekend bent met de herfst dip, dan weet je hoe het weer invloed heeft op je gemoedstoestand. Ik heb er ook last van. Wanneer de dagen grijs en grauw zijn, voel ik me moe en futloos. Toch heb ik besloten, dat ik het weer niet langer mijn gevoel laat bepalen. Ik ben een kind van Het Licht. Ik ben een kind van God.

Ik heb een lijst gemaakt met liedjes, waar ik blij van wordt. Die mijn aandacht richten op God. Wanneer ik me moe en futloos voel, zet ik deze liedjes aan. Lekker hard. Ik focus me op de tekst en laat de muziek tot mij doordringen. Net zolang tot ik me blij voel en door de kamer dans.

Wij zijn voor altijd samen. U laat mij nooit meer los. O Hallelujah, Vader, voor eeuwig bij U God. -Mozaiek Worship-

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *