Waardevolle berichtjes

Als blikken konden doden

Ken je de uitdrukking, als blikken konden doden? Wij zeggen dat hier thuis weleens. Als Sione of ik, één van de kinderen aanspreek op wat ze doen. Dan kijken ze je soms aan, dat je denkt, als blikken konden doden, dan was dit mijn dood.

Maar denk ik, op zo’n moment, als blikken konden doden, dan was volgens mij de mens allang uitgestorven. Immers die uitdrukking bestaat niet omdat het zo nu en dan eens voorkomt. Als blikken konden doden, dan was vast één van mijn voorouders al omgekomen en had ik nooit bestaan. En zo ook een heleboel andere mensen zouden dan niet zijn geboren. Gelukkig kunnen blikken niet doden.

Toch is er een andere reden waarom ik niet zou hoeven bestaan. Waarom jij niet zou hoeven bestaan. Waarom er geen mens zou hoeven bestaan. Waarom de wereld niet zou hoeven bestaan.

God maakte de aarde. God maakte de mens. Hij gaf de mens de mogelijkheid om zichzelf voort te planten. Hij gaf de mens zelfs de opdracht om zich voort te planten. En dat heeft de mens gedaan. En daarom zijn jij en ik en een heleboel andere mensen, op deze aarde.

Maar God had de aarde niet hoeven maken. Hij had de mens niet hoeven maken. God is God. Hij is perfect. Hij is drie in één, Vader, Zoon en Heilige Geest. Als Hij niet besloten had om de aarde te maken. Of als Hij niet besloten had de mens te maken. Of als Hij de mens niet de mogelijkheid had gegeven om zich voort te planten, dan waren jij en ik hier nu niet geweest.

Toch maakte Hij de aarde en de mens. Hij maakte de aarde, Hij bedacht de mens. En Hij gaf de mens de opdracht om zich voort te planten. Waarom? Omdat Hij dat wilde.

Jij bestaat omdat God dat wil!
(en daarom kunnen blikken niet doden)

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *