Waardevolle berichtjes

Echo

Als je in een lege, diepe put iets roept, hoor je de laatste klanken van wat je roept terug. Wanneer je roept wat is de koning van wezel, dan hoor je ezel, ezel, ezel. Toen ik nog klein was, vond ik dat fascinerend. En ik probeerde dat dan ook regelmatig uit. Ik kwam tot de ontdekking dat ik niet altijd een echo hoorde. Dan vond ik dat jammer. Maar toch, als ik dan weer een put zag, dan probeerde ik het gewoon nog een keer. Als ik dan de echo hoorde, dan werd ik daar helemaal blij van.

Van de week kwam ik tot de ontdekking, dat dat bij God ook zo werkt. Niet dat God in een put roept, wat is de koning van wezel. Maar Hij is wel blij als Hij een echo hoort. Ik zal het proberen uit te leggen.

God geeft leven. Hij heeft Adam de levensadem ingeblazen. Lees maar in Genesis 2:7. “Toen vormde de Heere God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen.”
Dus God geeft leven.

God heeft lief. 1 Johannes 4:9 “Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons heeft liefgehad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden.” God geeft ons Zijn liefde.

Wanneer wij God lief hebben en leven voor Hem, dan is dat een echo van het leven dat Hij aan ons geeft. En een echo van de liefde die Hij aan ons geschonken heeft. God geeft ons talenten. Wanneer wij die talenten inzetten tot eer van Hem, dan is dat de echo. God geeft het eerst aan ons, zodat wij het kunnen terug geven aan Hem.

Dat is pas een echo.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *