Waardevolle berichtjes

Niet voor niets

1 Korinthiƫrs 15: 56- 58 HTB De dood kan ons nu nog kwaad doen door de zonde. En de zonde is zo sterk omdat de wet bestaat. Maar God zij dank! Hij geeft ons, door onze Here Jezus Christus, de overwinning over de zonde en de dood. Dus, beste vrienden, sta vast en wees onverzettelijk. Blijf actief voor de Here. U weet toch dat het werk dat u onder zijn leiding doet, niet voor niets is.

Zonde is je doel missen. Ieder mens op aarde heeft een doel. God heeft in jou een bepaalde passie gelegd. Iets wat je zo graag doet waar je energie van krijgt. Maar onze tegenstander wil helemaal niet dat je doet waarvoor je gemaakt bent. En dus stopt hij je leven vol met dingen die je afleiden.

Maar dankzij Jezus, hoeven wij ons niet meer te laten leiden door onze omstandigheden. Jezus heeft de tegenstander overwonnen. Hij geeft die overwinning aan ons. En dus mogen wij de regie nemen over ons leven. Wanneer jij wilt doen waar je voor bent gemaakt, maar de tegenstander leidt je af, wees je er dan van bewust dat het de tegenstander is. Als jij wilt bijbellezen, om maar een voorbeeld te noemen, en de tegenstander herinnert je eraan dat je nog de wc moet schoonmaken. Bedenk dan dat die wc ook later kan.

Onze tekst van vandaag, eindigt met, blijf actief voor de Heer. Welke dingen doe je voor God? Alle dingen die je vanuit liefde doet. Kies er dus voor om de dingen te doen, die je kunt doen vanuit liefde. Dat zijn vaak dingen waar je zelf ook blij van wordt. Dank Jezus voor Zijn voorbeeld om lief te hebben. En dat we dankzij Hem ook zelf kunnen kiezen om liefde te geven.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *