Waardevolle berichtjes

Erfenis

Colossenzen 1:12 (HTB) en wij danken Hem dat Hij u in staat stelt om te delen in de heerlijke erfenis die toebehoort aan zijn volk dat in het licht leeft.

In deze tekst, vallen mij twee woorden op. Erfenis en licht. De dagen worden steeds korter. Ik vind het heerlijk, om na een dag werken, ’s avonds als de kinderen in bed liggen, de kaarsjes aan te doen en met een kop thee op de bank te zitten en te genieten van de rust.

Maar overdag, wanneer de dagen grijs en grauw zijn, dan moet ik mezelf soms voortslepen. Gewoon door de afwezigheid van voldoende licht. En dan is deze tekst zo mooi. Openbaring 22:5 “Er zal geen nacht meer zijn. Zij zullen geen lamp nodig hebben en ook het licht van de zon niet, omdat de Here God hun licht zal zijn.”

Dat is onze erfenis. Nooit meer nacht. Nooit meer duisternis. God zelf zal ons licht zijn. Maar we hoeven niet te wachten tot dan. In Romeinen 8:23 staat dat we als voorproef van het nieuwe leven, de Heilige Geest hebben ontvangen. Dus ook in deze periode, nu de dagen korter worden, mogen we ons richten op God.

Zullen we samen bidden? Heilige Geest, nu de dagen korter worden, wilt U mijn blik richten op Het Eeuwige Licht, dat altijd schijnt? Dank U wel, dat U mij van binnenuit wilt verlichten. En ik een licht mag zijn in deze duistere wereld. Amen.

Lieve groetjes,

Bianca

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *