Waardevolle berichtjes

Nieuw

Gelukkig nieuwjaar!

Nieuw. Ik hou van nieuw. Een nieuw jaar, nieuwe notitieboekjes, een nieuw boek. Het ziet er zo mooi uit. De geur. Het verhaal wat ik mag gaan ontdekken of schrijven. Ja, ik hou van nieuw.

Het nadeel van nieuw is, dat na een tijdje het nieuwe eraf is. Het boek is uit. Bladzijdes zijn geschreven. Er gebeurt van alles. De goede voornemens zijn mislukt. Dan besluit ik het er bij te laten zitten. Volgend jaar weer een nieuwe kans. Of ik koop een nieuw boek. Of iets anders.

Maar het voordeel is dat ik er iets van kan leren. Het verhaal in het boek heeft iets met me gedaan. En als ik mijn notitieboekje terug lees, weet ik waar ik op dat moment mee bezig was. Hoe ik dacht, waar ik tegen aan liep. En die goede voornemens die mislukt zijn? Waarom hield ik het niet vol? Van oud kan ik leren.

En dat neem ik mee in dit nieuwe jaar.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *