Waardevolle berichtjes

In de steek gelaten

Afgelopen zondag hoorde ik het nummer ‘Do it again’ van Elevation Worship. In dit nummer komt steeds de zin naar voren: You never failed me yet. (U heeft me nog nooit in de steek gelaten)

Nog nooit.

En terwijl ik het zong, besefte ik dat er 1 moment in mijn leven is waarop, ik het gevoel heb gehad, dat God mij wel in de steek had gelaten.

Samen met God sprak ik over dat moment. Hij liet mij inzien dat Hij mij niet in de steek liet, maar dat Hij mij een keuze gaf. Luister ik naar Hem, of kies ik voor de verleiding. Ik koos de verleiding.

Zonder keuze is er geen echte liefde. Als God de boom van kennis van goed en kwaad niet in de tuin had gezet, hadden Adam en Eva geen keuze om God niet te gehoorzamen. Zonder die boom, hadden ze geen keuze. Geen keuze, geen echte liefde.

Net als Eva koos ik voor de verleiding, maar net zoals God naar Adam en Eva toe kwam, na haar keuze, kwam Hij ook naar mij. Net zoals Adam en Eva de tuin moesten verlaten, hebben ook mijn keuzes gevolgen. Adam en Eva kregen de belofte van de Messias. Ik leef in de tijd dat deze belofte is uitgekomen in Jezus. Dankzij Zijn dood mag ik leven.

Aan het eind van ons gesprek zei God: ook al maakte jij die keuze, Ik houd nog steeds van jou. Ik heb je toen niet in de steek gelaten en dat zal Ik ook niet doen.

Uw beloften blijven bestaan, groot is Uw trouw.
Ik ben nog steeds in Uw handen, dat is mijn vertrouwen.
U heeft mij nog nooit in de steek gelaten.
(vertaling van het refrein)

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *