Waardevolle berichtjes

De toorn van God

Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven, maar wie de Zoon ongehoorzaam is, zal het leven niet zien, maar de toorn van God blijft op hem. Johannes 3:36

Ik vind dat zo moeilijk. De toorn van God. Daarbij moet ik denken aan een boze oude man, die straffen uitdeelt. Een strenge God, in wiens ogen je nooit iets goed kan doen. Ik hoor het vaak van oudere mensen. Ze zijn opgevoed met deze strenge God. Pas op, als je niet gelooft ga je naar de hel. Deze God roept bij mij angst op. Ik word bang van deze God. En ik kan best begrijpen dat je niet in zo’n God wil geloven.

Hoe past dit beeld bij de tekst uit 1 Johannes 4:8 …….want God is liefde. En even verder is vers 18: Er is in de liefde geen vrees (angst), maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. En er staan in de Bijbel nog zoveel andere mooie teksten over Gods liefde voor de mens. Hoe gaat Gods toorn samen met Gods liefde?

Weet je wat ik denk? Het komt door het beeld van God dat het oproept. En is dat niet wat God zegt Exodus 20:4: U zult voor uzelf geen beeld maken……van wat boven in de hemel………is.

God is heilig en rechtvaardig en Hij kan de zonde niet ongestraft laten. Maar in Zijn oneindige liefde heeft Hij de straf gedragen, zodat ik zonder angst voor Zijn toorn, bij Hem mag komen.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *