Waardevolle berichtjes

De onzichtbare wereld

Stille tijd is mijn drukke bestaan verlaten, om bij God te zijn, in Zijn domein.

Angelique heeft een tijdje een televisie serie gekeken dat heet Mia en Me. Het gaat over een tienermeisje dat een boek heeft en een armband. Als ze op de armband drukt en het wachtwoord zegt veranderd ze in een tekenfilmpersonage en komt in de wereld van het boek.

Ook al is dit een fantasie verhaal, toch moest ik hieraan denken, bij stille tijd.

Ik geloof in een onzichtbare wereld, naast onze zichtbare wereld. De onzichtbare wereld waar demonen en engelen wonen, waar satans macht strijd met Gods kracht. Is het niet dat we in deze onzichtbare wereld gevangen worden gehouden door zonde en waar Jezus ons uit red? Kolossenzen 1:13.

Wanneer we spreken over Gods Koninkrijk, dan is dit geen koninkrijk in deze zichtbare wereld. Je kunt er niet heen reizen. Dat is ook ‘de fout’ die de volgelingen maken, als Jezus aan het einde van Zijn leven naar Jeruzalem gaat. Ze verwachten dat Hij ze zal redden van de Romeinen. Zichtbaar.

En terwijl ik bedenk dat dit allemaal misschien best ver gezocht is, brengt de Heilige Geest mij in herinnering, dat ook Jezus zelf zegt: Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld. Johannes 18 vers 36.

Dat maakt het houden van stille tijd, denk ik ook zo moeilijk. Gods Koninkrijk is onzichtbaar. Of toch niet?

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *