Waardevolle berichtjes

De sleutels

Stille tijd is bij God zijn, in Zijn onzichtbare Koninkrijk.

Maar hoe kun je bij God zijn, als Zijn Koninkrijk onzichtbaar is?
Hiervoor geeft God ons twee sleutels. Het gebed en de Bijbel.

Ik noem het gebed bewust als eerste, omdat zonder gebed de Bijbel eigenlijk gewoon een groot geschiedenisboek is. Bidden is praten met God. Je vraagt Hem eigenlijk: God wilt U mij toegang geven tot Uw Koninkrijk? Mag ik bij U komen? En weet je wat zo mooi is? Hij antwoord altijd met Ja! Hij zegt nooit, nee! Ook geen, je moet eerst. Nee, Hij antwoord altijd met Ja!

Bidden is jij praat, God luistert. Bijbellezen is God praat, jij luistert. Dat maakt stille tijd ook zo mooi. Stille tijd is bij God zijn en samen praten. Bidden en Bijbellezen. Al geloof ik ook zeker dat God op meer manieren kan spreken. Bijvoorbeeld door dromen, gebeurtenissen, de natuur, muziek en nog zoveel meer. Maar om zeker te weten dat het God is die spreekt, heb je de Bijbel nodig. De Bijbel is Gods onfeilbare woord.

Soms twijfel ik. Komt dit beeld van God of is het mijn eigen fantasie. Zolang het beeld, of een droom niet in gaat tegen de Bijbel, ga ik ervan uit dat het van God komt. Dat Hij tot mij spreekt. God gaat nooit in tegen Zijn woord. Hij is trouw. Aan Zijn beloftes, maar ook aan Zijn richtlijnen.

Door regelmatig de Bijbel te lezen leer je Gods stem steeds beter verstaan. Kun je Zijn stem ook herkennen, wanneer Hij op een andere manier tot je spreekt. Het is zo mooi.

Volgende week neem ik je mee in mijn stille tijd.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *