Waardevolle berichtjes

De afloop

Maak alle volken tot mijn discipelen. Dat is de opdracht die God gaf. Net zoals Hij Israël de opdracht gaf om het Beloofde land in te nemen. Niet-gelovigen kunnen gered worden als ze horen over Gods grote daden. Niet alleen die Hij deed in de tijd van de Bijbel. Maar juist door wat Hij nu doet in jouw leven.

Israël veroverde niet het hele Beloofde land. Sommige volken hebben ze niet verdreven of gedood. Die volken lieten hen zien dat het niet perse nodig is om God te gehoorzamen. Ook als je andere goden aanbid, heb je een grote oogst of krijg je kinderen. En dus gingen de Israëlieten doen, wat goed was in hun eigen ogen. Hierdoor beschermde God hen niet langer en konden de andere volken, de Israëlieten onderdrukken.

Het is alsof ze dachten, we hebben nu wel genoeg land ingenomen, de rest laten we wel voor wat het is. Maar dit had wel gevolgen.

Hoe staat dat met jouw leven? Heb je veel niet-gelovigen in jouw omgeving? Hoeveel vertel jij hen over wat God doet in jouw leven?

Het is niet mogelijk hen het geloof te geven. Jij mag zaaien en God zal het laten groeien. Toch heeft de mens een vrije wil en kan iemand altijd tegen God kiezen. Soms lijkt het alsof het die mensen alleen maar voor de wind gaat. Misschien herken je dat wel. Niet-gelovige mensen met een goede baan, goed salaris, mooi huis, veel kinderen, altijd op vakantie en vul maar aan. Vergeet nooit, maar dan ook nooit, dat dit nu is. Er komt een dag dat ze struikelen. Er komt een dag dat ze oog in oog met God komen te staan. En dan is alleen het bloed van Jezus dat je kan redden.

Je kunt de eeuwigheid niet kopen. Je kunt de eeuwigheid niet verdienen. Je krijgt het cadeau, door geloof alleen. Dus laat je niet afleiden door de mensen om je heen. Het volk Israël ging de mist in, toen ze net zo wilden zijn als de volken om hen heen. Je hoeft niet jaloers te zijn op hen. Zij zouden juist jaloers moeten zijn op jou.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *