Waardevolle berichtjes

Ontzag

Vanmorgen las ik in de Bijbel: Ontzag voor de Ene, is het begin van kennis, wijsheid en vermaning. Spreuken 1:7a

Ontzag voor de Ene. Dat is iets wat de laatste tijd veel terug komt in dat wat ik lees. Laatst las ik een roman en daarin zei de hoofdpersoon: God is zo groot en zo heilig. Hij hoeft ons helemaal niet te redden, maar toch kiest Hij ervoor om het wel te doen.

Ontzag en verwondering. Twee woorden die mij momenteel erg aanspreken. Ontzag omdat Hij zo, niet in woorden uit te drukken is. Heilig, machtig, groot, eeuwig, God. Verwondering omdat Hij mij maakte en er alles aan doet om mij bij Zich te houden.

Ontzag voor Wie Hij is. Schepper van hemel en aarde. Hij heeft alle macht. Verwondering voor wat Hij doet. Trouw aan Zijn beloften. Zijn liefde voor Zijn schepping.

Het doet mij knielen in aanbidding. Het vult mij met ontzag. En tegelijk hoor ik Zijn stem die zegt: Jij bent Mijn geliefde kind. Het geeft mij een verlangen om te leven tot Zijn eer. Het geeft me perspectief, om te doen wat ik moet doen. Het vult mij met liefde.

Ontzag voor de Ene, is het begin van kennis, wijsheid en vermaning. En tegelijk geeft het mij zoveel meer dan ik zou kunnen wensen. En dat wens ik jou ook toe.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *