Waardevolle berichtjes

Gods trouw

In 2009 bezocht ik de EO-jongerendag. Toen we terug reden naar huis, dacht ik wat moet het geweldig zijn om de hele dag met God bezig te kunnen zijn. Uit Zijn Woord te lezen, ontdekkingen te doen en dat om te zetten in woorden. Hetzij een preek, hetzij een lied. Gewoon de hele dag dicht bij Hem te zijn.

Al besef ik dat ook zij te maken hebben met het leven. Ziek kunnen worden, naar de tandarts moeten, kinderen krijgen en die opvoeden en tegen dingen aanlopen. Toch stralen zij iets uit, waar ik jaloers op ben.

En terwijl ik dit typ, moet ik denken aan een eerder waardevol berichtje dat ik schreef over jaloers zijn. Dus die zocht ik even op. Ik heb het geschreven begin dit jaar en als ik kijk waar ik nu sta, dan zie ik Zijn trouw. Mijn relatie met God is sinds die tijd veel dieper geworden.

Maar, en daar wilde ik heen met dit berichtje, dat gebeurd niet uit zichzelf. Afgelopen zomer heb ik een periode gehad waarin God heel ver weg leek en voelde. Dat vond ik heel moeilijk. Toch wist ik ook, ik zal hier sterker uitkomen. En dat is gebeurd. Zoals ik al zei mijn relatie met God is veel dieper geworden. Ik hoor Zijn zachte fluisteringen nu ook gedurende de dag steeds duidelijker, om maar iets te noemen.

Hoewel God trouw, echt ongelofelijk trouw is aan Zijn beloftes, is daar wel iets voor nodig van mijn kant. Lees maar in Koningen of Kronieken. God beloofd David dat er altijd iemand van zijn nageslacht op de troon zal zitten. En het zal goed gaan met hem, zolang hij de Here dient en zich aan Zijn regels en wetten houdt. Wat niet betekent dat er geen dreiging is. Continu zijn er volken die het volk van God aanvallen. De uitkomst van zo’n dreiging hangt alleen af van wat de koning doet. Raadpleegt hij God of een andere god.

God is trouw, echt ongelofelijk trouw. De nakomelingen van David dienen God niet zo trouw als David deed. Als koning Achazja sterft, wordt zijn moeder Atalja koningin. Zij laat alle koninklijke zonen doden. Toch zorgt God ervoor dat baby Joas gered wordt. Zo blijft God ondanks alles, trouw aan Zijn belofte aan David. En dat terwijl David ook dingen deed die tegen Gods regels en wetten inging.

En zo is het ook met ons. Blijven we Hem trouw, ook als Hij ver weg lijkt en voelt? Of keer je Hem de rug toe, omdat je denkt dat Hij jou in de steek gelaten heeft?

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *