Waardevolle berichtjes

Die trying

Op weg naar de tandarts kwam ik een reclamebord tegen met de tekst: die trying. Letterlijk vertaald dood proberend.
Ik hou van lezen en vooral romans. Zo’n verhaal van hopeloze liefdes. Zullen ze elkaar krijgen? En dus bij het lezen van de woorden ‘die trying’, moest ik gelijk denken aan zo’n liefdesverhaal.

De jongen die een gevaarlijke opdracht gaat uitvoeren, om toestemming te krijgen om met het meisje te mogen trouwen. Het meisje die met angst voor zijn leven, hem een afscheidskus geeft. Waarbij hij dan de woorden spreekt, die het thema zijn van dit waardevolle berichtje, ‘Ik zal je liefde verdienen of ik sterf terwijl ik het geprobeerd heb.’

Of die jongen nou succes heeft, terugkomt en met het meisje mag trouwen of dat hij tijdens de opdracht sterft, dat maakt niet zo heel veel uit. Het is gewoon, dat een jongen zoveel van een meisje houdt dat hij voor haar wil sterven, dat, die liefde, die vind ik zo mooi.

Ach ja, dat zijn sprookjes. Misschien iets dat vroeger gebeurde, in de Middeleeuwen. De jongen die het hart van het meisje probeert te veroveren. Het meisje die hem daarbij aanmoedigt. Ik heb heel gezocht naar mijn prins op het witte paard. Ik wilde zo graag, ook zo’n liefde. Maar ik kwam tot de conclusie hij bestaat niet. In de tijd waarin we nu leven, is deze liefde moeilijk te vinden. Tot God mij liet zien dat het niet onmogelijk is.

Deze zelfopofferende liefde is te vinden in Jezus. Hij wilde sterven om haar liefde te verdienen. Ze moedigde hem niet eens aan. Sterker nog ze wilde dat Hij zou sterven. Toch hield Hij zo ontzettend veel van haar en deed wat Hij moest doen om haar hart te veroveren. Hij overwon, juist door te sterven. Dit verhaal heeft het mooiste einde van alle liefdesverhalen ter wereld. Want waar andere verhalen stoppen als de jongen sterft, gaat dit verhaal verder. Jezus stond op. Nu wacht Hij tot Hij Zijn bruid mag ophalen. Nee, dit is geen hopeloos liefdesverhaal. Dit is pure werkelijkheid.

Maar als Zijn Vader Hem toestemming geeft om haar op te halen, zit zij dan op Hem te wachten? Of heeft ze iemand anders gevonden?

Hoewel de bruid van Jezus, bestaat uit iedereen die in Hem gelooft, geld de vraag ook voor jou persoonlijk.

Zit jij te wachten op je Bruidegom? Of heb je een andere liefde gevonden?

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *