Waardevolle berichtjes

Eén voor allen en …..

Na het geweldige liefdesverhaal van vorige week, heb ik deze week iets anders. Want onder mijn lezers bevinden zich ook een aantal mannen en ik kan me voorstellen dat zij weinig hadden met het berichtje van vorige week. Mannen en vrouwen zitten nou eenmaal anders in elkaar en vullen elkaar daardoor prachtig aan.

Maar ik ben een vrouw, dus is het voor mij moeilijker me goed in te leven in het berichtje van vandaag. Toch doe ik mijn best en bid dat God de rest doet.

Vorige week, schreef ik over Jezus als Bruidegom. De perfecte Bruidegom, die Zijn leven gaf om de liefde van Zijn bruid te veroveren. Iets wat in de Middeleeuwen regelmatig gebeurde. Iets anders wat je ook veel in de Middeleeuwen zag, waren ridders. Ridders vochten voor hun vaderland en hun koning. Ze beschermden het land en kwamen op voor eer. Ze veroverden stukken land en verdedigden het. Soms deden ze mee met een riddertoernooi.

Wanneer ze op een veldtocht ging, dan ging de koning vaak mee. En behalve het vechten, moest dan ook de koning verdedigd worden. Ridders toonden moed en verrichten heldendaden. Ook in de Bijbel lees je dit soort verhalen. Koning Saul en koning David vochten regelmatig met hun legers.

Wij vrouwen denken hierbij vaak aan al het bloedvergieten, maar ik kan me zo voorstellen dat er bij mannen een soort adrenaline gaat stromen. Het verdedigen van een stad. Het veroveren van land. Het gevoel na een overwinning.

Nog steeds hebben we ridders nodig, die vechten voor de koning, die het vaderland beschermen. Onze hemelse Koning en het hemelse vaderland wel te verstaan.

Dus mannen trek jullie harnas (gerechtigheid) aan, doe je gordel (waarheid) om en zet jullie helm (heil) op. Pak jullie schild (geloof) en het zwaard (Gods Woord) en trek jullie schoenen (evangelie) aan. Spreek daarbij uit die legendarische woorden:

EEN (Christus stierf) VOOR ALLEN EN ALLEN VOOR EEN (Koning Jezus)

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *