Waardevolle berichtjes

Gedicht

Van de week was bezig met het boek ‘moeskruid’. Het is een gids bij het houden van stille tijd. Handreikingen naar aanleiding van de letters uit het woord moeskruid. Ik kwam aan bij de ‘R’, van Richtingwijzers. Drie categorie├źn met vragen, waarmee je een Bijbeltekst kunt onderzoeken, uitdiepen, je eigen maken. Bij elk hoofdstuk hoort een videoworkshop, waarmee je ook het leven van Maria Magdalena bestudeert.

Bij deze les stond een gedicht van Ida Gerhardt centraal. Het heet Christus als hovenier, geschreven naar aanleiding van Johannes 20:15, Maria die denkt dat Jezus de hovenier is. Rembrandt van Rijn heeft er een schilderij bij gemaakt. De opdracht die ik erbij kreeg, was om zelf een gedicht te schrijven, met een thema als zoekend bijbel lezen, stille tijd, God zoeken of Hem juist kwijt zijn. Met een aantal tips, voor het geval je niet weet hoe te beginnen.

Nu ben ik redelijk goed in schrijven, maar een gedicht, dat is toch wel iets anders. Dus ik was blij met de tips, vooral met die ene, het hoeft niet te rijmen. Want als je je gedicht wilt laten rijmen, kun je je in allerlei bochten moeten wringen, waardoor het meer weg krijgt van een sinterklaas gedicht. En dus ging ik aan de slag. En het resultaat wil ik graag met jullie delen.

Als klein meisje, zocht ik al naar hem,
Mijn prins op het witte paard.
Ik schreef verhalen en gedichten,
droomde over hoe hij zou zijn.

Ik groeide op en kreeg de aandacht,
van de jongens om mij heen.
Maar na een tijdje, keer op keer,
verdween die aandacht weer.

Dan was ik boos en heel verdrietig,
zal ik hem ooit nog vinden?
Tot op die dag, die ene dag,
dat Hij zich aan mij toonde.

Een zachte hand over mijn hoofd,
die zei: Ik houd van jou.
En later beelden, o, zo mooi,
die zeiden: mijn geliefde.

Mijn geliefde, dat ben jij
en Ik de prins, waarnaar je zocht.
Ja, met Mijn liefde en Mijn bloed,
heb Ik je vrijgekocht.

Lieve groetjes,

Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *